Borrels

“Daarom drinken wij samen
en klinkt het diep in de nacht:
‘Amicitia Semper!’ 
Aan de Utrechtse gracht.”

BorrelBijpraten met vrienden, socializen met de lichting eerstejaars of tentamenstress wegdrinken: het kan allemaal op de zogeheten ‘binnenstadsborrel’. Deze borrel vindt eens in de paar weken op dinsdagavond plaats in een karakteristieke werfkelder aan de Oudegracht. Op de borrel is er ruimte voor goede gesprekken, flauwe grappen en af en toe een brallied, vandaar dat er tot in de kleine uurtjes doorgegaan kan worden. De barcommissie staat klaar om alle Solisten van drankjes te voorzien. Ook wordt er dikwijls gezorgd voor hartigheden en een warme hap, zoals tosti’s. Eens in de vier keer organiseert de commissie een extra activiteit. Hierbij moet gedacht worden aan een avondje livemuziek, een themaborrel of een pubquiz.

Ook wordt er eens in de zoveel tijd een huizenborrel georganiseerd door de Amicitiacommissie. Deze borrels vinden plaats in een dispuutshuis en staan vaak in het teken van een bepaald thema inclusief dresscode.

Dirk-Jan, tweedejaars Solist:
“Om de week is het raak! Een Borrel! Hier komen vele afgepeigerde studenten bij elkaar om energie te tanken als ware het bier. Op deze borrels komen de echte solisten naar boven: open, betrokken en gezellig. Onder het genot van een paar pilsjes (of wijn, water of fris) spreekt een ieder elkaar over ver uiteenlopende zaken: van de studie tot de zin van het leven. Fantastisch dus! Tevens is er ruimte voor het zingen van gepaste liederen. Dit alles laat de moderne student ontsnappen uit het tranendal dat studeren heet, om de volgende morgen weer terug te vallen. Echter, de Solist is weer verfrist, en deze maal kan hij het aan!”