Borrels

“Daarom drinken wij samen
en klinkt het diep in de nacht:
‘Amicitia Semper!’ 
Aan de Utrechtse gracht.”

BorrelBijpraten met vrienden, socializen met de lichting eerstejaars of tentamenstress wegdrinken: het kan allemaal op de zogeheten ‘binnenstadsborrel’. Deze borrel vindt eens in de paar weken op dinsdagavond plaats in een karakteristieke werfkelder aan de Oudegracht. Op de borrel is er ruimte voor goede gesprekken, flauwe grappen en af en toe een brallied, vandaar dat er tot in de kleine uurtjes doorgegaan kan worden. De barcommissie staat klaar om alle Solisten van drankjes te voorzien. Ook wordt er dikwijls gezorgd voor hartigheden en een warme hap, zoals tosti’s. Om de twee weken organiseert de commissie een extra activiteit. Hierbij moet gedacht worden aan een avondje livemuziek, een sing-in of een pubquiz.

Ook wordt er eens in de zoveel tijd een huizenborrel georganiseerd door de Amicitiacommissie. Deze borrels vinden plaats in een dispuutshuis en staan vaak in het teken van een bepaald thema inclusief dresscode.

Vijfdejaars Eline over borrels:
“Borrels zijn altijd erg gezellig, ik probeer er geen een te missen. De ultieme kans om je verenigingsgenoten beter te leren kennen! Het is lachen om aan het eind weer naar huis te fietsen door een Utrecht waar de kranten alweer worden rondgebracht, de vogels fluiten en de eerste burgers weer aan hun werkdag gaan beginnen.”